Wejście główne do budynku prowadzi bezpośrednio do reprezentacyjnego holu wejściowego z recepcją. Z holu możliwe jest przejście do restauracji, do węzła sanitarnego lub bezpośrednio poprzez klatkę schodową do pokoi hotelowych. Salę konsumpcyjną restauracji stanowi jednoprzestrzenne pomieszczenie, obsługiwane przez zaplecze kuchenne. Węzeł sanitarny składa się z damskich i męskich zblokowanych toalet i umywalni. Ponadto zapewniona jest możliwość korzystania z toalet przez osoby niepełnosprawne, poprzez lokalizację osobnej toalety dostępnej z dróg komunikacji ogólnej. Pierwsze i drugie piętro zajmują pokoje noclegowe, jedno i dwuosobowe. Każdy z pokoi hotelowych posiada własną łazienkę oraz balkon lub taras. Na ostatnim piętrze zlokalizowanym na poddaszu umiejscowiono pokoje dla obsługi. Zaplecze kuchenne Sali składa się z ciągu technologicznego kuchni, w którego skład wchodzi pomieszczenie kuchni, zmywalni, obieralni warzyw, magazynu warzyw, magazynu podręcznego oraz zaplecza higieniczno-sanitarnego.